Kuum ja vürtsikas riisi kook (Korea Ddeokbokki)

Hot and spicy rice cake (Korean Ddeokbokki)

Märkused:

  1. Valmista kõigepealt riisikook. (Kodune Korea riisi kook)
  2. Kui sa ei soovi vürtsikat, siis võid tšilli pasta ja tšilli pulbri asendada paprika pulbriga.

Koostisosad:

  • 1 nael ise tehtud riisi kooki (Kasuta natuke rohkem kui sa ei lisa kala kooke)
  • 4 tassi vett
  • 1/3 tass Healthy boy tulise pipra pastat
  • 1 supilusikatäis Trs Tšilli pulbrit
  • 1 supilusikatäis suhkrut
  • 3 rohelist sibulat, lõigatud 3 tollisteks juppideks
  • 2 kõvaks keedetud muna, kooritud (soovi korral)
  • ½ naela kala kooke (soovi korral)

Valmistamine:

Valmista ette riisi kook:

  1. Lõika kook 8-ks võrdseks tükiks ning rulli igaüks ümbes 4 tolliseks silindrikujuliseks riisikoogiks.
  2. Pane kätele ½ teelusikatäit seesami õli  ja hõõru riisi koogid õrnalt üle, et nad oleksid kaetud õhukese õlikihiga. See annab neile mõnusa maitse ja ei lase neil üksteise külge kinni jääda.

Valmista  ddeokbokki:

  1. Pane vesi, kuivatatud anšoovised ja kuivatatud pruunvetikad madalasse potti või pannile.
  2. Keeda ilma kaaneta umbes 15 minutit keskmisel kuumusel.
  3. Kui segu keema hakkab, siis sega vaikselt puulusikaga.
  4. Jätka segamist (umbes 7-10 minutit) kuni riisikook muutub pehmeks ja kaste hakkab paksenema ja läikima.
  5. Eemalda tulelt ja serveeri kuumalt.

Kodune Korea riisi kook (garaeddeok)

Homemade Korean rice cake (garaeddeok)

Koostisosad:

  • 2 tassi Windmill riisi jahu
  • ½ teelusikat soola
  • ¾ tassi keevat vett kui kasutate mikrolaineahju, 1 tass keevat vett kui kasutate aurutit
  • 1 teelusikatäit Double pagoda seesami õli

Valmistamine:
Riisikoogi valmistamine aurutiga:

  1. Sega kausis kokku riisijahu, sool ja keev vesi.
  2. Kata auruti rest küpsetuspaberiga. Lisa riisi koogi tainas ning auruta umbes 25 minutit kõrgel kuumusel.
  3. Määri ½ teelusikatäit seesami õli lõikelauale. Aseta kuum riisikook õlisele kohale lõikelaual. Tambi seda uhmrinuiaga umbes 5 minutit kuni kook muutub siledaks ja elastseks.

Lucky me! Instant Sopas kanakiirnuudlid

lucky-me-sopas-1 lucky-me-sopas-2Koostisosad:
1 pakk Lucky me! Instant Sopas kanakiirnuudleid
(valmistamise instrukstioone vaata pakendilt – kui palju vett lisada ning kui kaua keeta)

Lisaks:
1 keedetud muna
1/4 tassi tükkideks lõigatud aj keedetud kanarinda
1 supilusikatäis rohelist sibulat
2 supilusikatäis hakitud porgandeid

Valmistamine:

Nuudlite valmistamise juhendi leiate nuudlite pakendilt.

Maisijahu ja rosmariini kook balsami siirupiga

Cornmeal and Rosemary Cake with Balsamic Syrup

Koostisosad

Kook:

  • 1/2 tassi Trs peent kollast maisijahu
  • 1/2 tassi Royal fan koogi jahu
  • 1 supilusikas hakitud värskeid rosmariini lehti
  • 1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
  • 1/4 teelusikat soola
  • 1 pulk ilma soolata pehmet võid
  • 1/2 teelusikatäit vanilli ekstrakti
  • 1 1/4 tassi tuhksuhkrut, ja natuke veel pealeraputamiseks
  • 4 suurt munakollast
  • 2 suurt muna
  • 1/2 tassi hapukoort

Palsami siirup:

  • 1/2 tassi suhkrut
  • 1/2 tassi palsamiäädikat
  • 1/2 small oks värsket rosmariini

Valmistamine:

Kuumuta ahi 350 kraadini °F (~ 180 kraadi °C).

Kook:

Butter and flour an 8-inch round cake pan.

Sega keskmise suurusega kausis kokku maisijahu, koogijahu, hakitud rosmariin, küpsetuspulber ja sool.

Sega mikseriga aeglasel kiirusel kokku või ja vanilliin. Aeglaselt lisa juurde tuhksuhkur. Kui suhkur on segunenud suurenda kiirust ning vahusta kuni segu muutub õhuliseks (umbes 3 minutit). Lisa ükshaaval munakollased ja munad. Vähenda kiirus keskmiseks ning lisa juurde hapukoor. Madalal kiirusel lisa juurde kuivad koostisosad ja sega kuni on segunenud.

Vala taigen ettevalmistatud koogivormi ja silu pealt spaatliga. Küpseta ahju alumisel kolmandikul kuni kook kuldpruun ja hakkab servadest eemale tõmbuma (umbes 35 minutit). Tõsta koogivorm traatrestile ning lase jahtuda. Kui kook on jahtunud tõsta see serveerimistaldrikule ning puista peale tuhksuhkrut.

Palsamisiirup:

Aseta suhkur, palsamiäädikas ja rosmariin väiksele kastmepannile. Lase keema minna ning keeda kuni suhkur on lahustunud (umbes 5 minutit). Eemaldage rosmariini oks ja laske siirupil jahtuda.

Serveerimieks asetage koogi tükk serveerimistaldrikule ning valage siirupit üle taldriku.

Maisi koerad

corn-dogs

Koostisosad

  • 1 tass Trs maisijahu
  • 3/4 tassi jahu
  • 1 1/2 teelusikatäit Kosher soola (või natuke jämedamat soola kui tavaline sool)
  • 3/4 teelusikat küpsetuspulbrit
  • 1/4 teelusikat soodat
  • 1/4 teelusikat cayenne-i
  • 2 supilusikatäit + 1 teelusikatäis suhkrut
  • 1 1/4 tassi petti
  • 4 tassi taimeõli $
  • Hambatikke
  • 16 untsine pakk väikesi vorstikesi

Valmistamine

  1. Sega maisijahu, jahu, sool, küpsetuspulber, sooda, cayenne ja suhkur.
  2. Sega pett ja kolm supilusikatäit vett eraldi kausis. Lisa kuivad koostisosad ja sega (segu tuleb tükiline). Lase 10 minutit seista.
  3. Kuumuta õli 375°F (kontrolli toidutermomeetriga) kõrgete servadega 8 liitrisesse potti. Torka hambatikud iga väikse vorstikese otsa, jättes vähemalt paar sentimeetrit hambatikust paistma. Sega kergelt tainast ning vala see kitsasse, sügavasse anumasse.
  4. Hoides hambatikust kinni torka iga vorstike taignasse ning seejärel aseta ettevaatlikult õli sisse praadides mitte rohkem kui 3 tükki korraga. Keera neid vahukulbiga kuni on kuldsed. Aseta paberkäterätiga kaetud taldrikule.

Cassava kook

cassava-cake

Koostisosad

Taigen:

  • 2 naela ( 907 g) Trs gari jahu (tuntud ka kui cassava/maniokki jahu)
  • 1 purk Monika Macapunot (Coconut Sport)
  • 1 tetra pakk Chaokoh kookospiima (500 ml)
  • ½ purki kondenspiima (ilma suhkruta)
  • 2 toorest muna
  • ¼ tassi sulatatud võid
  • 6 supilusikatäit riivitud juustu
  • ½ tassi kondenspiima (suhkruga)
  • 14 supilusikatäit suhkrut

Kate:

  • 1 tetra pakk Chaokoh kookospiima (500 ml)
  • 2 supilusikatäit suhkrut
  • ½ tassi kondenspiima (suhkruga)
  • 2 supilusikatäit jahu
  • 2 supilusikatäit riivitud juustu
  • 1 toores muna
  • 1 pakk(200 g) toorjuustu (valikuline)

Valmistamine:

  1. Vala kaussi kokku ja sega põhjalikult gari jahu, või, ilma suhkruta kondenspiim, suhkruga kondenspiim, juust, suhkur, Macapuno (Coconut Sport) ja munad.
  2. Lisa juurde kookospiim ning sega kõik uuesti läbi.
  3. Määri küpsetusvorm rasvaga kokku ja vala äasja kokku segatud taigen sinna sisse.
  4. Kuumuta ahju 350 kraadi °F (176 kraadi °C) juures 10 minutit ning aseta küpsetusvorm koos taignaga ahju. Küpseta umbes 1 tund.
  5. Kuumal kastmepannil sega taigna valmistamiseks kokku suhkur ja jahu.
  6. Vala juurde kondenspiim (suhkruga) ja sega põhjalikult.
  7. Pidevalt segades lisa juust.
  8. Pidevalt segades vala hulka kookospiim ja jätka segamist 10 minutit.
  9. Vala kate juba küpsetatud cassava koogi peale ja määri ühtlaselt laiali.
  10. Eralda järelejäänud munal munavalge ja kollasest (munavalget läheb meil vaja)
  11. Määri harjaga munavalge koogikattele.
  12. Grilli(ainult ülalt kuumus) kuni cassava koogi värv muutub helepruuniks.
  13. Garneeri riivitud juustuga ja serveeri!

Bun Bo Xao

Bun Bo Xao illustration

kahele

Koostisosad:
nuoc cham jaoks:

  • ½ tassi vett
  • ¼ tassi kalakastet (fish sauce)
  • ¼ tassi Thai dancer riisi äädikat
  • ¼ tassi valget suhkrut
  • 1 punane tšilli, hakitud väikesteks kuubikuteks
  • 2 küüslaugu küünt, hakitud väikesteks kuubikuteks
  • poole sidruni mahl
  • 2 spl Rizi riisikliide õli (mitte oliiviõli)
  • 300 g veise tagaosa liha (rump steak), lõigatud vastu kiudu õhukesteks viiludeks
  • 1 väike valge sibul, viilutatud poolrõngasteks (julienne)
  • 1 sidrunheina vars, ainult valge osa, lõigatud väikesteks tükkideks
  • 1 punane tšilli, lõigatud väikesteks tükkideks
  • 2 küüslaugu küünt, lõigatud väikesteks tükkideks
  • 1 teelusikatäis kalakastet
  • 2 teelusikatäit Healthy boy lahjat soja kastet.
  • 1 teelusikatäis Healthy boy musta sojakastet
  • 3 jääsalati lehte, lõigatud poolrüngasteks (julienne)
  • 10 kurgilõiku, lõigatud poolrõngasteks (julienne)
  • 20 Vietnami piparmündi lehte, lõigatud ribadeks
  • 10 piparmündi lehte, lõigatud ribadeks
  • 2 supilusikatäit röstitud maapähkleid, jämedalt hakitud
  • 2 lillat perilla lehte, lõigatud ribadeks (soovi korral)

Valmistamine:

1. Valmista nuoc cham segades kokku vesi, kalakaste, äädikas, suhkur, tšilli ja küüslauk väiksel kastmepannil. Lase madalal kuumusel keema, võta pann pliidilt, kata pann kaanega ning jäta seisma. Kui on jahtunud, lisa sidrunimahl ja maitse – maitse peaks olema soolane, kergelt magus ja hapu. Lisa rohkem suhkrut, kui ei ole piisavalt magus. See dipikaste on suurepärane kevadrullide juurde ning säilib külmikus kuid.
2. Valmista riisinuudlid – Lihtsaim moodus valmistamiseks on lasta suurel kastmepannil vesi keema. Kui vesi on keema läinud keera kuumus kinni ning aseta nuudlid potti. Oota kuni nuudlid on muutunud valgeks (3-5 minutit) ja maitse veendumaks, kas nad on läbi keenud. Kurna nuudlid läbi sõela, loputa külma vee all ning aseta kõrvale.
3. Serveerimiseks aseta jääsalat kaussi ning vala peale nuudlid, kurk ja ürdid ning aseta kõrvale.
4. Lisa kuumale woki pannile korraga veiseliha, sibul, küüslauk, sidrunhein ja tšilli. Loobi woki panni sisu kuni veiseliha on küpsenud, seejärel lisa kala ja soja kaste ning sega läbi.Lase pannil küpseda veel umbes 30 sekundit ning tõsta kaussidesse nuudlite peale.
5. Vala kaks supilusikatäit nuoc cham kastet igale portsjonile, puista peale maapähkleid ning serveeri kohe.

Maisisai punase ja rohelise tšilliga

Cornbread With Red And Green Chillies - illustration
Koostisosad:

  • 175 g jahu
  • 110 g Trs Cornmeal maisijahu
  • 1 tl soola
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g suhkrut
  • 250 ml piima
  • 1 klopitud muna
  • 50 g sulatatud võid
  • 1 punane tšilli – seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud
  • 1 roheline tšilli – seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud

Valmistamine:
Kuumuta ahi kuumusele 200ºC (180º ventilaatoriga)/400ºF/gaas 6. Määri rasvaga kokku 450g/1 naelane leivavorm.
Sega kõik kuivad koostisosad suures kausis kokku. Teises kausis seda kokku piim, muna ja või. Vala vedelik kuivade koostisainete peale, lisa hakitud tšilli ja sega korralikult.
Vala taigen vormi ja küpseta umbes 25 minutit või nii kaua kuni saia sisse torgatud hambatikk kuivalt välja tuleb. Jahuta vähemalt 15 minutit enne serveerimist.